Coagulatie

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggehaald. Er word gebruik gemaakt van een klein naaldje om het plekje te laten ‘verdampen’ waarna het kleine brandwondje snel geneest.

Voor welke huidaandoeningen?

Huidaandoeningen waarbij coagulatie succesvol wordt toegepast zijn:

  • couperose
  • spider naevus, ook wel spinnenkop of spinvormig adertje genoemd
  • fibromen, ook wel steelwratjes genoemd

Couperose en spider naevus

Behandeling

Tijdens de behandeling gaat Natasja met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd.

Resultaat en bijwerkingen

Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Nazorg

Bij alle behandelingen van couperose en spider naevus geldt dat onderhoud nodig is. Er kan niet worden voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. U kunt zelf de kans hierop wel verkleinen. Vermijd overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen (vrieskou, saunabezoek) en wees matig met alcoholgebruik en roken.

Fibromen (steelwratjes) en kleine verhevenheden

Behandeling

Het steelwratje word met een klein, heet naaldje of bolletje aangeraakt waardoor deze wegbrandt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd.

Resultaat en bijwerkingen

Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt voor een mooie wondgenezing.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge spf-factor. Soms verschijnt er in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, dit wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt

Prijzen;
€36,50 per kwartier