Ipl droge ogen

Hoe werkt de IPL-behandeling?

De IPL-behandeling (Intense Pulsed Light) is een effectieve behandeling van droge ogen, ook wel keratoconjunctivitis sicca genoemd. Het is een afwijking aan de traanlaag.

Om deze afwijking die voor droge ogen zorgt te behandelen werken wij met een krachtig en zeer nauwkeurig IPL-apparaat. Dit apparaat, ook wel de optilight genoemd zorgt voor een evenredige energietoediening over de hele pulse (een pulse bestaat uit drie lichtflitsen). Hierdoor is er geen sprake van energiepieken die zorgen voor ongewenste bijwerkingen of energiedalen die de effectiviteit van de behandeling beïnvloeden. Daarnaast wordt de huid gekoeld tussen de pulsen met een unieke SapphireCool™-technologie.

Met de optilight kunnen wij u helpen om van uw vervelende chronische droge ogen af te komen. Gemiddeld zien we bij 90% van de behandelingen significante verbetering in traanstabiliteit, met een duidelijke vermindering van de bijbehorende symptomen.

Hoe vaak?

  • 1e jaar: 3 tot 5 behandelingen met iedere keer 4 weken ertussen
  • Daarna: 1 tot 2 behandelingen per jaar
    (in extreme gevallen kan het nodig zijn de behandeling 1x in de 2 maanden te herhalen)

    Vermindering van irritaties in de ogen is doorgaans tot 12 maanden merkbaar. Het resultaat van de IPL-behandelingen is significant merkbaar, in enkele gevallen tot wel 24 maanden.
    Daarna adviseren wij jaarlijks minimaal één behandeling om het resultaat bij te houden. Uit onderzoek is gebleken dat hierdoor de verstoppingen in de meibomklieren het effectiefst verholpen blijven.

Tarieven

  • €150 per keer