Ipl huidverbetering

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een effectieve methode om diffuse roodheid, couperose en oppervlakkige pigmentvlekken te verminderen en de huid te egaliseren. IPL-behandeling wordt ook toegepast bij de behandeling van wijnvlekken en rosacea.

Door de keuze uit diverse soorten filters, kunnen we de behandeling perfect aanpassen aan de indicatie en het individuele huidtype van onze cliënten.

Hoe werkt het?
Speciaal licht van het IPL-handstuk absorbeert selectief de roodbruine kleur van vasculaire indicaties en oppervlakkige pigmentatie. Het licht wordt omgezet in warmte, waardoor bloedvaatjes stollen en overtollig pigment wordt afgebroken door het lichaam.

Voor de behandeling
De huid mag voor de behandeling niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Dit verhoogt namelijk de kans op verbranding van de huid. Wij adviseren om 5 dagen voor de behandeling te stoppen met exfoliërende producten zoals salicylzuur, glycolzuur, melkzuur en vitamine A (retinol). Deze ingrediënten zorgen namelijk voor het verdunnen van de bovenste huidlagen en kunnen complicaties veroorzaken tijdens de behandeling. De huid mag 4 weken voor de behandeling niet blootgesteld worden aan UV-licht en smeer consequent een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger met een fysische filter.


Na de behandeling

De huid ziet rood, voelt warm aan en er kan zwelling optreden. Dit zijn normale en gewenste reactie die zichtbaar worden na de behandeling. Dagelijkse bezigheden kunnen na de behandeling direct weer opgepakt worden. 

Direct na de behandeling kan het pigmentvlekje donkerder zichtbaar zijn, dit is een normale reactie. Doordat de warmte in het pigmentvlekje wordt geabsorbeerd, vind een verbranding plaats van het pigment waardoor het in eerste instantie donkerder verkleurd. Enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes optreden, dit is het pigment dat afbrokkelt van de huid. Na een paar dagen tot 2 weken is de huidskleur weer genormaliseerd. De snelheid hiervan is per persoon verschillend is en afhankelijk van de diepte van het pigment.

Het is belangrijk dat u na de behandeling niet aan de korstjes gaat krabben. Ook is het zeer belangrijk om de huid voldoende en consequent te beschermen tegen zonlicht met een zonnebrandcrème SPF 30 of hoger. Wij adviseren u graag voor het gebruik van de juiste zonnebrandcrème.

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig maar het ligt erg aan de indicatie hoeveel we er daadwerkelijk nodig hebben.

Tarieven

  • Klein (15 min) €85
  • Middel (30 min) €145
  • Groot (45 min) €210

Foto's